Ingrediënten voor circa 25 bolletjes:

∙ 250 gram roomboter
∙ 150 gram bruine
basterdsuiker
∙ 1 eitje
∙ 2 eetlepels schenkstroop
∙ 500 gram zachte dadels
(ontpit en in stukjes)
∙ 1 rol Maria biscuitjes
(in stukjes van ong. 1 cm)
∙ 1 handje wal- en/of
pecannoten fijngemaakt
∙ Kokosstrooisel als
garnering, indien gewenst

Zo maak je het:

Smelt de boter zacht in een pan. Voeg suiker toe en roer het mengsel goed door zodat de suiker oplost. Klop het ei en de schenkstroop in een apart kommetje en doe ze samen met de dadels in de pan. Kook dit 5 minuten zachtjes door terwijl je roert.

Zet het vuur uit en schep de koekjes en noten goed door het mengsel. Laat het geheel wat afkoelen zodat je het kan kneden in je hand. Het snelst gaat dit als je het spreidt over een bakplaat.

Kneed bolletjes van circa 4 cm doorsnee. Rol ze eventueel door de kokos. Leg de bolletjes los van elkaar op een bord en laat ze ongeveer anderhalf uur afkoelen in de koelkast.