PERSBERICHT

Stipstijlen: verslavend leuke trend

Culemborg, 22 augustus 2018 – Zoek online op #stipstijlvirus en je ziet overal stippen. Deze nieuwe creatieve trend is bedacht door Nienke van der Zwan. Ze heeft al veel mensen aan deze prettige verslaving geholpen, want dat is het risico als je eenmaal aan het stipstijlen begint. Gisteren is haar debuutboek Stippen. verschenen.

Eeuwenoude kunst als inspiratie

‘Tijdens mijn reis door Australië raakte ik geïnspireerd door de eeuwenoude Aboriginalkunst. Eenmaal thuis ontwikkelde ik eenvoudige technieken voor het maken van hippe stippatronen, want ik wilde graag een vriendin verrassen met een bijzonder cadeau’, vertelt Nienke (40). De stippatronen lijken simpel maar geven een verbluffend resultaat. Nienkes workshops door heel Nederland en daarbuiten zijn in no-time volgeboekt. Steeds meer mensen raken besmet met het stipstijlvirus.

Spijkers uit de schuur

“Ik had nooit gedacht dat stipstijlen zo opgepikt zou worden! In 2003 begon ik met spijkers uit de schuur en gaf de eerste workshops bij mij aan de keukentafel op een flatje vierhoog.” Gisteren is Nienkes debuutboek Stippen. verschenen, dat bij alle bekende verkoopplekken door heel Nederland en België verkrijgbaar is. In het boek laat Nienke zien hoe je stap voor stap vrolijke stippen aanbrengt op keramiek. Het boek bevat duidelijke uitleg over de technieken en materialen, maar ook veel handige tips, trucs en kleuradviezen. Daarnaast vind je veel verschillende patronen die stap voor stap worden uitgelegd. Van schaaltje tot mok en van bord tot bloemenvaas. Niets lijkt onmogelijk op keramiek.

Boeken gaan internationaal

‘Ik vind het spannend wat de reacties op het boek zullen zijn. Het is iets wat me zo dierbaar is.’ Aan haar volgers ligt het niet. De voorverkoop is enorm en zelfs de uitgever is onder de indruk. Nienkes boek is nu al door mensen in België, Duitsland, Amerika, Canada en Australië gekocht. Kijk op stipstijl.nl voor workshopdata, wanneer er boekpresentaties zijn of om een gesigneerd exemplaar te bestellen.

Noot voor de redactie

Bekijk hier het inkijkexemplaar van het boek. Voor meer informatie en hi-res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Nienke van der Zwan . nienke@stipstijl.nl . 06 – 30214202

De officiële lancering van het boek Stippen. is op zaterdag 1 september bij 
De Gelderlandfabriek in Culemborg. Wilt u daarbij zijn? Geen punt. Laat het Nienke weten.

Het boek Stippen. is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers
Vormgeving: Sigrid Bliekendaal
Fotografie: Marissa van Roon
Locaties: Blogger Roestompoes en Werkwarenhuis in Den Bosch

Over Nienke:
Nienke woont in Culemborg en is getrouwd met haar jeugdliefde Remco. Samen zijn ze trotse ouders van twee jongens: Niel (8) en Fons (6).

Waar Nienke geen punt van maakt: stipstijlen tot diep in de nacht, touren in hun camper, op blote voeten lopen, schatten zoeken op rommelmarkten, altijd rode nagellak dragen, hard meezingen met de radio en lekker eten (maken).