Stip Stijl_product_0119Nadat Nienke in 2002 een jaar in een blauw busje, zelf omgebouwd tot campertje, rond Australië reisde, raakte ze geïnspireerd door de eeuwen oude Aboriginal cultuur en hun verhalende schilderkunst. Bij terugkomst in Nederland wilde ze een goede vriendin op een speciale manier een verjaardagskado geven en kwam op het idee om samen glas te beschilderen met Australië in het achterhoofd.

Nienke maakte zich de stiptechniek helemaal eigen en ontdekte hoe stippen mooi rond en vol werden, hoe je patronen opbouwt en wat variatie in stipformaat in je stipkunst doet. Deze kennis heeft Nienke al met veel mensen gedeeld. Haar workshops, in Nederland en daarbuiten, zijn standaard snel volgeboekt.

Jarenlang heeft Nienke Stipstijl gecombineerd naast haar vaste baan bij goed doel VSO en haar gezin. Om haar verdere plannen voor Stipstijl te kunnen uitvoeren, besloot ze om haar baan op te zeggen om zich vanaf 2018 helemaal op haar eigen onderneming te richten. Benieuwd naar haar plannen? Volg haar op Facebook en/of Instagram!

Nienke woont in Culemborg en is getrouwd met haar jeugdliefde Remco. Samen zijn ze trotse ouders van twee jongens. Waar Nienke geen punt van maakt: stipstijlen tot diep in de nacht, touren in hun camper, op blote voeten lopen, schatten zoeken op rommelmarkten, altijd rode nagellak dragen, hard meezingen met de radio en lekker eten (maken).

Eén gedachte over “Over Nienke”

Reacties zijn gesloten.